Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Scorpions
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Co sądzicie o tym zespole ? ... wg. mnie jest to jeden z największych zespołów w historii heavy metalu i między innymi od tego zespołu zaczynałem "przygode" z metalem ... czekam na wypowiedzi 8)
Płyty do "Blackout"(włącznie) to potęga, nie inaczej! najbardziej lubie "In trance" i koncert z Japonii, grali niewiele lżej niż niejedna stricte metalowa kapela, Scorpions, UFO, Judas Priest, Motorhead, Thin Lizzy - te zespoły stworzyły heavy metal, i tyle. Natomiast późniejsze dokonania skorpionów(po "World wide live") to porażka, jak słysze "Wind of changes" to mnie dźwiga Sad , natomiast nowym albumem wreszcie pokazali że jeszcze na wiele ich stać (może dlatego że gra na nim Polak? Big Grin )
racja stare płyty rzondzom !! mnie rozwala na małe chrupki jak słysze całe blackout ( szczegulnie "no one like you" ahh ta solówka ) ... ale wind of change tesz mi sie bardzo podoba Tongue
Ano rzondzom.. ;]

Ja tam lubie jednak cala tworczosc Scorpiosnow, z Wings Of Change na czele..

Chociaz do takiego Europe, czy tez Stana Busha nie ma startu.. :]

EDIT: Wind oczywisciem, a nie Wings.. ;]
ja ich tez bardzo lubie i cenie...mam nadzieje ze przyjada do Polski zaniedlugo...moj ojciec jest ich wielkim fanem wiec zapewne sie wybiore z nim na koncert....
Scorpions to moj No1 8) 8)
Zgadzam sie z przedmowcami,ze plyta Blackout to kawal dobrej roboty,nowa plyta Unbreakable to jakby powrot wlasnie do Blackout. Natomiast jako ic wielka fanka, uwialbiam takze pozostale plytki w nieco spokojnieszym klimacie.
Wind of Change to piekny utwor,ale wiele osob tak naprawde nie wie,o co tak naprawde w nim chodzi, a to,ze jest maksymalnie obgrany w radio jest powodem,z kazdy ma juz go dosyc.Ale jesli sie wsluchac w slowa i na spokojnie go posluchac ani troche nie wydaje sie on wtedy "oblatany" To jest hymn, a one sie nie nudza.

Do Polski mam nadzieje,ze zawitaja wkrotce, w koncu od niedawna gra tam Polak.

Pozdrowienia dla fanow Klausa i spolki Smile
...
A mnie się podoba ogromnie płyta nagrana z filharmonią berlińską, Moment Of Glory, choć już metalu symfonicznego jako takiego nie lubię. Smile Kupiłam ją kiedyś pod wpływem impulsu i nie żałuję. Smile
hmm nigdy nie znalem ich dyskografi dokladnie a teraz słucham sobie albumu Virgin Killer.ZAjebista sprawa musze miec wiecej!!!
nie jestem jakims wielkim fanem ale mam ogromny sentyment szczegolnie do ballad... ech "Still loving you..."
Popieram Still loving you jest świetne. Mają naprawde fajne ballady.
coś mało osób wypowiada sie o Scorpions :? ... scorpions to jeden z moich ulubionych heavy metalowych zespołów i ludzie którzy znają scorpions tylko z ballad bluźnią niemiłosiernie ... szczegulnie polecam albumy Blackout i Virgin Killer
Zakk_Wylde napisał(a):coś mało osób wypowiada sie o Scorpions :? ... scorpions to jeden z moich ulubionych heavy metalowych zespołów i ludzie którzy znają scorpions tylko z ballad bluźnią niemiłosiernie ... szczegulnie polecam albumy Blackout i Virgin Killer

Heavy metal? Co jak co ale Scorpionsow nie zaliczylbym do tego gatunku.
Patyk napisał(a):Heavy metal? Co jak co ale Scorpionsow nie zaliczylbym do tego gatunku.
A do jakiego?
Takie cioty jak IM moga gitary nosic za Scorpionsami.
Stron: 1 2 3 4