Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: VII Tyski Festiwal Muzyczny im. Ryśka Riedla
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Miejsce : Tychy Ośrodek Wypoczynkowy „PAPROCANY”

Termin: 30 i 31 lipca 2005r.

30 lipca 2005r.(sobota)

12:00 – przesłuchania konkursowe
16:00 – El Secatorre
17:00 - Coma
18:00 - TSA
19:30 - Hey
21:00 – Myslovitz
22:30 – prapremiera plenerowa filmu „Skazany na bluesa” (reżyseria Jan Kidawa Błoński)

31 lipca 2005r.(niedziela)

13:30 - koncerty laureatów
15:00 - Teenage Beat (zwycięzca VI Festiwalu)
16:00 - Riders
17:00 - Voo Voo
18:00 - Harlem
19:00 - Cree
20:30 – Dżem

Ceny dwudniowych karnetów wstępu :

¡ w przedsprzedaży 30 zł,
¡ przed bramami 35 zł.

UWAGA!!

¡ w cenie biletu projekcja filmu
¡ jak co roku nie będzie karnetów jednodniowych

[Obrazek: wpe1.jpg]

Ja ze swojej strony, serdecznie zapraszam, co roku jest miazdzaco. Moze w tym sklad lekko nie taki jak trzeba, ale w tym wypadku liczy sie klimat, ktorego na tym Festiwalu w ogole nie brakuje.
W tym roku wreszcie się wybiore, a potem jeszcze na łudstok Big Grin Big Grin Big Grin

Choćbym miał jechać samemu, bo pewnie jak zwykle moim znajomym nie będzie się chciało ruszyć dupy :/
hmm...ja bym sie tez chetnie wybrala...wiem ze cos znajomi kombinuja...ale watpie ze starsi mi pozwola SadSadSad
Pewnie jeśli udało by mi się wyrwać, to na dwa dni bym się nie załapał... Chyba, że jakąś ławkę w parku sobie zarezerwuję ;D.
Z chęcią bym się wybrał, a nie jest to tak strasznie ode mnie daleko.
Miałam jechać rok temu, ale nie wypaliło. W tym roku są duże szanse, że wybiorę się ze znajomymi. Poza tym, do Tych mam blisko. A i zespoły - dla mnie dobry zestaw. Co do imprezy - znajomy był kilka razy, a jego opowieści tylko bardziej zachęciły mnie do wyjazdu Smile Ponoć o wiele lepiej zorganizowany festiwal od Woodstock, a i atmosfera bez porównania.
Kamael napisał(a):Chyba, że jakąś ławkę w parku sobie zarezerwuję ;D.

Hehe,.. raczej marne szanse, ze znajdziesz na Paprach wolna lawke na Festiwalu ;D Od czego jest zielona trawka? ;) Oczywiscie, w miejscach gdzie nie ma narozwalanych kubeczkow po piwie ;D Zreszta, na noc zazwyczaj Ekipa Porzadkowa wywala osoby niepowolane, czyli te ktore nie nocuja w namiotach ;) Swoja droga, mozesz sie zakwaterowac w 5 gwiazdkowym hotelu, tuz przy paprocanach: http://www.piramida-ceglinski.pl/ hehe.

Miriam: ano, ano, Festiwal z roku na rok nabiera wiekszego rozglosu i jest coraz miodniej ;) Zwlaszcza na petli, gdzie wszyscy w budkach zaaopatruja sie w Tyskie smakolyki ;)
Ciekawa propozycja, ale hotel chyba jednak odpada ;D.
Popytam znajomych, miło byłoby się wybrać i to jakąś większą grupką...
Acrid napisał(a):22:30 – prapremiera plenerowa filmu „Skazany na bluesa” (reżyseria Jan Kidawa Błoński)

[Obrazek: skazany.jpg]

Suodkie (;
Efekt (bardzo dobry) został moim zdaniem zepsuty znakiem na ramieniu... Jakoś tak sztucznie to wygląda. Chyba, że rzeczywiście Riedel miał taki tatuaż.
Kamael napisał(a):Chyba, że rzeczywiście Riedel miał taki tatuaż.

Wlasnie, tez uwazam, ze efekt psuje to to na ramieniu (; Wyglada strasznie sztucznie. A co do orginalnosci, to trudno mi powiedziec. Wiem, ze przez dlugo czas jego ramie bylo puste, ale znalazlem fote, na ktorej widnieje jakis tatuaz, trudno okreslic tylko jaki ( http://republika.pl/lokatek/ricardo39.jpg ). Swoja droga, popytam znajomych z FC, moze oni cos wiedza wiecej na ten temat.
Dobra, Kamael, troszke poszperalem:

[Obrazek: 2842ef.th.jpg]

Tylko, widac, ze jego jest mniej artystyczny niz ten na plakacie.
Acrid napisał(a):Dobra, Kamael, troszke poszperalem:

[Obrazek: 2842ef.th.jpg]

Tylko, widac, ze jego jest mniej artystyczny niz ten na plakacie.
Widzę, że się postarałeś ;D. Na tym plakacie wygląda to baaardzo sztucznie, tatuaż jest zbyt dopracowany i wygląda tak jakby był po prostu dorobiony. Gdyby był jakiś przybrudzony, podniszczony i mniej rzucający się przez to w oczy, było by dobrze.
kurde ale jestescie wybredni...afisz jest super! nie wiecie czy mozna bedzie go dostac w zwyklym kinie???
Mam takie małe pytanko skierowane do stałych bywalców festiwalu i mieszkańców Tych ( czytaj Acrida). Jak wygląda sprawa na polu namiotowym, czy impreza jest tak jak mi się wydaje w miarę kulturalna? czy trzeba obawiać się o namiot i pozostawione w nim rzeczy ( np. koszulki itp.) ?
velvetova napisał(a):kurde ale jestescie wybredni...afisz jest super! nie wiecie czy mozna bedzie go dostac w zwyklym kinie???
Jest super, ale powiedz, czy ten tatuaż nie razi w oczy.
Stron: 1 2