Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Ambient i inne plumplanie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Ambient
Jakie macie uczucia związane z tym gatunkiem muzyki ??
Mam namyśli również dark ambient i kilkanaście innych odmian ambientu.
Moimi ulubionymi kapelami związanymi z tym gatunkiem to Mortiis, Gothica, Arcana i pare innych mniej znanych. Niestety większości grup uważanych za pierwowzory lub mistrzów gatunku nie dane było mi słyszeć.

ps. wiem,że definicje są chujowe i, że arcane i jej podobne można nazwać np. neofolkiem i jeszcze na 100 innych sposobów więc posze się nie czepiać.
Od czasu do czasu lubie posluchac. Ale tylko od czasu do czasu...Ostatnio szczegolnie przypadla mi do gustu plytka Karla Sandersa (ten kto niewie kto to ten jest gey Rolleyes ) "Saurian Meditation".Pozatym z typowych przedstawicieli gatunku to ULVER jest mocny!!!Arcane tez czasami sobie puszcze Tongue
Corona Borealis, Karl Sanders, Carved In Stone, Hagalaz Runedance, Wongraven, Rajna oraz oczywiscie Mortiis (nowy)- to znam i lubie.. (folk rox! ;])

Nowy Burzum, nowy Beherit, rodzime Piorun i Wojnar, stare dokonania Mortiis- to znam i nie lubie..

Jakims wielkim fanem plumkan nie jestem.. Jesli juz to folk ambientu..

Cytat:Pozatym z typowych przedstawicieli gatunku to ULVER jest mocny!!!

Doprawdy nie wiem jakim cudem wcisnales Ulver do ambientu.. ;p
Eee... Dżemik super, że lubiz Mortiisa ale nowy Mortiis to nie Ambient, a raczej dark ambient bo tworzył go do końca 1 ery, 2 i 3 era to już bardziej Darkwawe/industrial.
Cytat:Doprawdy nie wiem jakim cudem wcisnales Ulver do ambientu.. ;p

Proponuje zebys sie zapoznal z plyta "svidd neger" lub "lykanthropen themes" Confusedhock:
The_hanged_man napisał(a):Eee... Dżemik super, że lubiz Mortiisa ale nowy Mortiis to nie Ambient, a raczej dark ambient bo tworzył go do końca 1 ery, 2 i 3 era to już bardziej Darkwawe/industrial.

Eee.. No wiesz.. Z kapel wymienionych przezmnie to zadna nie jest czystym ambientem..

Cytat:Proponuje zebys sie zapoznal z plyta "svidd neger" lub "lykanthropen themes"

To jakies nowsze krazki? Bo nie kojarze.. Klocil sie nie bede bom chyba ich nie slyszal.. Jesli jednak jest to ambient w stylu Perdition City- to zaden z nich ambient..
Hehe "Perdition City" zato ja nieslyszalem Rolleyes Proponuje Ci zapoznaj sie z tymi plytkami bo sa naprawde bardzo ciekawe i zajebiscie klimatyczne Tongue
Skoczek napisał(a):Proponuje Ci zapoznaj sie z tymi plytkami bo sa naprawde bardzo ciekawe i zajebiscie klimatyczne Tongue

Jak kazdy album Ulver zreszta.. Tongue
Nieomieszkam, nieomieszkam.. Smile

Anonymous

MZ.412
i swego czasu Mistigo Varggoth Darkestra

A Mortiisy itp. lubie, ale z tego taki ambient jak ze mnie buddysta.
Cytat: MZ.412
i swego czasu Mistigo Varggoth Darkestra

A Mortiisy itp. lubie, ale z tego taki ambient jak ze mnie buddysta.

No bo to dark ambient Big Grin

tzn. tylko era 1

Anonymous

The_hanged_man napisał(a):No bo to dark ambient :D

tzn. tylko era 1
Z folkowym polotem. Era 2 lepsza ;]
Największym kultem otaczana jest Warraha:

http://www.warraha.gower.pl/warraha/msx/...e_Arji.mp3
Annunakki napisał(a):Największym kultem otaczana jest Warraha

Tylko i wylacznie przez Ciebie..

Anonymous

Dżemik napisał(a):