Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Whitesnake
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
A co sadzcie o tym zespole? Dla mnie wymiataja a Coverdale to jeden z lepszych wokalistow ever.
Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów, jakie bardzo lubię. Kawałki takie, jak Fool For Your Loving czy Is This Love to już chyba klasyka rocka.
Nie bardzo za nimi przepadam. Faktycznie, wokal Coverdale'a jest świetny, ale ja zdecydowanie wolę sobie posłuchać płyty nagranej z Pagem niż doknań jego macierzystej grupy. Chociaż płyty "Whitesnake" mogę od czasu do czasu posłuchać - byle nie za często, bo faktycznie uwielbiam np. "Is This Love" albo cover nagrany przez naszą kochaną Mandarynę, "Here I Go Again"
Cytat:Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów
Ke ? Zawsze myślałem, że oni grają coś w stylu hard rocka ; )
KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów
Ke ? Zawsze myślałem, że oni grają coś w stylu hard rocka ; )

Moze miał na mysli glam-rockSmile

A cover Mandaryny rzadzi!!!
znam tylko ich najslynniejsze kawalki, z czego najbardziej lubie wlasnie "is this love", lecz jakos nigdy specjalnie mnie interesowali
Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" Mad w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.
Tomash napisał(a):Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" Mad w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.

Dokładnie. Wcześniej grali typową zajefajną purplowsko-rainbowowską muze, oczywiście na własną modłę. Potem, jak dla mnie, stali się już mniej interesującą, ot jedną z wielu hardrockowych kapel ze swietnymi instrumentalistami ale nie majacej do zaproponowania nic prócz słodkich melodyjek Wink
Cytat:Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.
Faktycznie, ja przyznaję się bez bicia, że innych płyt Whitesnake nie słyszałem, a te które udało mi się gdzieś zasłyszeć nie zachęciły mnie dostatecznie by zapoznać się z resztą twórczości tegoż zespołu. No, ale skoro tak wychwalasz to co polecasz na początek ?
sorry ze dopiero teraz, pozno wróciłem wczoraj...

Najlepiej koncertówke "Live in the heart of the city", ajak kto ma uraz do albumów z oklaskami to "Ready and willing" lub "Saints and sinners". A najlepiej to ruszyć tylną część ciała do najbliższego mediomarktosaturna i se kupić składanke "The early years" za 20 zeta Big Grin
Świetny zespół! David Coverdale pomimo swego lekko posuniętego już wieku potrafi zrobić na prawdę niezłe show i świadczyć może o tym DVD pt. "Live In The Still Of The Night". Polecam!
4 nowe kawałki to kawał dobrego grania.Nie ma co prawda powrotu do blues-rocka,ale jest hard rock w starym dobrym stylu. Najlepszy to "If You Want Me" genialny kawalek w stylu "Still Of The Night" czy "Burn".Bardzo ładnie wyszla im tez balladka "All I Want Is You",cos na miare "Looking for love".
Whitesnake to świetny zespół, płyty z lat 80 są świetne. Ładniejsze melodie w ich wykonaniu również robią bardzo dobre wrażenie np takie Is This Love, które jest jednym z moich ulubionych hitów lat osiemdziesiątych. Przeraziłem się o gusta gości z Whitesnake, gdy niejaka Mandaryna rozgłaszała, że jej wykonanie Here I Go Again bardzo się podoba gościom z Whitesnake i wyrazili oni zgodę na coverowanie, w wywiadzie w Mystc Arcie przeczytałem jednak, że oni o tym nie mieli pojęcia, że ktoś ich przerabia na dance więc jest ok ;]
Whitesnake to swietna kapela a glos Coverdale'a mowi sam za siebie 8)
Jak dla mnie świetny zespół, cholera przy kawałku You're Gona Break My Heart Again odpływam.

Z resztą ostatnio nie mogę się od nich oderwać, słucham nałogowo.
Stron: 1 2