Znacie VIOLENT DIRGE?? Jak dla mnie jeden z orginalniejszych zespolow polskiej sceny metalowej wogole, szkoda ,ze juz nieistnieja

A wy co o nich sadzicie??To samo pytanie jesli chodzi o CYNIC
Cynic.. Ambitny projekt.. Zaluje ze wydali tylko 1 album.. Moze gdyby wyszlo ich wiecej to bym sie przekonal do kapeli.. Mam uczulenie na death z Florydy.. =/ Jak sie okazuje nawet taki ktory daleko odszedl od swojej pierwotnej formy..
Fakt szkoda ,ze nie wydali nic procz "Focus", przynajmniej oficjalnie... mam kopie ich demowek z 89 i 91 roku.Na tej z 89 zespol gra w nieco innych klimatach niz na "Focus" - jest to bardziej tradycyjne podejscie do death metalu.Na drugim demie znajduja sie trzy kawalki z "Focus"...
Cytat:.. Mam uczulenie na death z Florydy.. =/ Jak sie okazuje nawet taki ktory daleko odszedl od swojej pierwotnej formy..
Nierozumiem... nielubisz zespolu tylko dlatego ,ze jest z danego rejonu ,a nie innego?

Skoczek napisał(a):Nierozumiem... nielubisz zespolu tylko dlatego ,ze jest z danego rejonu ,a nie innego? 
Nie przepadam za florydzkim death nie dlatego iz jest z Florydy wlasnie.. Nie podchodzi mi po prostu muzyka oferowana przez kapele z tego regionu.. Chyba kazdy slyszy pewna maniere w kapelach z polwyspu? Wole szwedzki death..
Cynic trzeba przyznać konkretna i nietuzinkowa kapela. Jebani kombinatorzy

cynic to piekna muza nie doceniona bo za trudna hehe jak tam sekcja pracuje!

a violent dirge to kapela numero jeden w polsce jaka dotej pory powstała

Tej pierwszej nie znam, ale za to Cynic rzadzi i dzieli. Sekcja moze i pracuje, ale w ogole tego nie slychac :). I to jest wlasnie swietne. Chlopcy co chwile zmieniaja metrum z 7/4 na 3,4,5/4, a slychac ladnie zlozona muzyke, a nie jakis chaos, jak to jest w 99% kapel, ktore proboja grac 'ambitnie i eksperymentalnie' ;).