Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: ulubiony kawałek rock/hardrock
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1.Led Zeppelin-Whole lotta love
2.Guns'N'Roses-November Rain
3.Deep Purple-Speed King Laughing
przecież jest już "Najwspanialsze nagranie muzyki rockowej", więc po co ten temat? Chyba trza go zgłosić do moderacji...
'najwspanialsze nagrania muzyki rockowej' to nie to samo co subiektywnie wybrane ulubione songi, wiec nic mi tu nie zglaszac do moderacji ;>

wiec bedzie mniej wiecej tak:
1. Pink Floyd - Another Brick In the Wall
2. Tiamat - Undressed
3. Die Toten Hosen - Pushed Again, John Lennon - Working Class Hero, John Lennon - Mother, John Lennon - Imagine, The Offspring - Self Esteem

i jeszcze w sumie: Ultima Thule - Här vill jag leva, Tiamat - Cold Last Supper, Yeah Yeah Yeahs - Art Star, YYY - Maps, As I Lay Dying - Forever i Corgan, i FFAF, i...

no, to moje trzy typy są ;D
;o
Guns n' Roses - cała "AFD" króluje Wink
Nirvana - "Heart Shaped Box"
Alice In Chains - "Would?", "Heaven Beside You"
Red Hot Chilli peppers - "By the way"
Ja wręcz uwielbiam Zeppelinów, nawet byłam na ich koncercie w Spodku... Dlatego odrazu piszę, że na pierszym miejscu stawiam "Babe I`m gonna leave you" Tongue , 2 - DEEP PURPLE - Smoke on the water Laughing , 3 -Anathema - Judgement - Deep... Idea (jest wiele utworów, które mogłabym postawić na 3-im miejscu)
Po głębszym zastanowieniu : 3 - THE DOORS - "Riders in the storm"
to ja jeszcze dorzuce RHCP - The Zephyr Song, By The Way i Cabron. Cabron jakos tak fajnie mnie stymuluje. i jeszcze Smashing Pumpkins - Ava Adore i 1979. i Guns'n'Roses - I Used To Love Her. i... ja poprostu kocham muzyke!
ok, postaram sie juz nie wchodzic do tego tematu, bo z 10 kolejnych stron zapisze.
oo jeszcze nie mowilam o Tiamat - The Pocket Size Sun
HEJ!
Uwielbiam TIAMAT, w szczeg. "Wings of heaven","In A Dream", "Church of tiamat" 8) ... Długo ich słuchasz? Ja odkąd pamiętam...

pozdrawiam,
Sabelle Smile
Sabelle napisał(a):HEJ!
Uwielbiam TIAMAT, w szczeg. "Wings of heaven","In A Dream", "Church of tiamat" 8) ... Długo ich słuchasz? Ja odkąd pamiętam...

pozdrawiam,
Sabelle Smile
hej(:
w sumie to nawet nie wiem ile lat bedzie, ale ile by nie bylo - zawsze za krotko ;>
w dziale Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial w Temacie o Tiamat na wynurzenia mnie ostatnio wzielo ;F

ach, wlasnie sobie puscilam Church of Tiamat - co za klimat! ;D
Teraz ciągle słucham kawałków "Wildhoney Gaia" i "Prey" Crying or Very Sad . Tak jakoś, aby się wyciszyć... Marzę spotkać się z nimi na żywo... Ale cóż, muszą mi starczyć płytki...

pozdrawiam,
Sabelle
Sabelle napisał(a):Marzę spotkać się z nimi na żywo...
Ty tez?? ajj ;')
Po prostu brak mi słów ...

uwielbiam tę solówkę w "Visionaire". Mogłabym tego słuchać bez końca...
Child In Time, Black Night - Deep Purple
Stairway To Heaven - Led Zeppelin
Don't Cry, Novemeber Rain, Estranged - GN'R
High Hopes - Pink Floyd
Show Must Go On - Queen
oj lapki mnie bolą Smile za duzo tego jest Big Grin
Ahh, potwornie ciężki wybór - trzy to bardzo mało, dlatego wybieram same długie kawałki Laughing (13, 17 i 8 minut):

King Crimson - Starless (przy tym numerze mógłbym umrzeć)
Marillion - Grendel (to bardziej wciągająca opowieść niż wiekszość książek)
Smashing Pumpkins - Porcelina Of The Ocean Blue (ahh wypłynąć na bezkresny przestwór oceanu)

PS. Dodałbym tu jeszcze Slayer - Angel Of Death 8)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12