Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: NWOBHM-czy wiesz co to znaczy ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
j.w. wiele osob gada o true metal itp. a ciekawe czy znacie historie metalu... Wink
new wave of british heavy metal, a bleeeee,jak tego mozna sluchac Laughing
hEx napisał(a):j.w. wiele osob gada o true metal itp. a ciekawe czy znacie historie metalu... Wink

Jeśli dla Ciebie Heavy Metal zaczął się wraz z NWOBHM to gratuluje ignorancji... a osobiście uwielbiam tą muze, zwłaszcza Angel Witch, Raven, Saxon, Samson, Venom...mniam Big Grin
Flame napisał(a):new wave of british heavy metal, a bleeeee,jak tego mozna sluchac Laughing

Wink

Tomash napisał(a):
hEx napisał(a):j.w. wiele osob gada o true metal itp. a ciekawe czy znacie historie metalu... Wink

Jeśli dla Ciebie Heavy Metal zaczął się wraz z NWOBHM to gratuluje ignorancji... a osobiście uwielbiam tą muze, zwłaszcza Angel Witch, Raven, Saxon, Samson, Venom...mniam Big Grin

dobrze przeczytaj co napisałem Wink
ps: to duza czesc histori metalu ;]
aj ja powiem że lubie hejwi czasami Big Grin choć inne odmiany rocka też

pozdrawiam
Jedna z najlepszych rzeczy jaka się muzyce przydażyła :!:
new wave of british heavy metal... znaczący element światowego Heavy metalu... zespołem który dzięki swojemu managerowi najlepiej się wybił jest Iron Maiden... reszta zespołów jest mniej znana, aczkolwiek bardzo dobra... chyba każdy kto słucha chociarzby wie że to naprawde pozytywna epoka Heavy Metalu... aVe...
Kolego eddie nie tylke bardzo dobra co niektore nawet o wiele lepsze np. def leppard tyle ze tak jak wszedzie umiejetnosci managerskie wziely gore nad umiejetnosciami muzycznymi.niestety Sad
Kamael napisał(a):Dżemik, wrzuć może ten temat do działu o heavy, tam tematycznie przecież pasuje.

Dzem: A rzeczywiscie.. ;]

Heavy/Power/Thrash a tu nie pasuje ? Laughing

Dzem: Tutaj wlasnie ten temat przenioslem..
Tomash napisał(a):a osobiście uwielbiam tą muze, zwłaszcza Angel Witch, Raven, Saxon, Samson, Venom...mniam Big Grin

U lala, co jak co, nie sadzilem, ze ktos bedzie pisal o tym cudzie tutaj ^^
Angel Witch po prostu miazdzy, slyszales bootleg z 2000? Albo ten z 82? Sam miod ^^"

Dla ciekawych: http://www.nwobhm.com/
Niestety trudno dostac ich albumy w Polsce, taka kicha. Swietny zespol i tak, a zna ktos Tygers Of Pan Tang? ^^
Acrid napisał(a):Niestety trudno dostac ich albumy w Polsce, taka kicha.
Czasem bywają na allegro, tylko że trudno jest wywalczyć, bo jest sporo chętnych... ja np miałem już w zasiegu ręki, ale dupa :?
Tomash napisał(a):na www.vivid.pl jest(był?) debiut,

Jest Screamin`N`Bleedin` za 71PLN ;O Osobiscie jej nieslyszalem, tylko Angel Witch, wydany 5 lat predzej niz w/w. I bardziej ten album bym chcial ((;

Cytat:a wie ktoś coś o Cloven hoof?? bo też mam ich jeden kawałek na winylu, ale pojęcia nie mam o ich historii, dyskografii...

http://www.cloven-hoof.co.uk/

((; Niestety nie mialem okazji posluchac, a z tego co widze to big najs ;D

Cytat:tak samo Trespass np, szkoda że o nich nikt nie pamięta, bo wg. mnie to były(są?) lepsze kapele niż np. "królowie metalu"

http://www.nwobhm.com/tress.htm Trza bylo sprawdzic sajt co podalem, khy khy =P
Tomash napisał(a):a wie ktoś coś o Cloven hoof?? bo też mam ich jeden kawałek na winylu, ale pojęcia nie mam o ich historii, dyskografii...
Jeszcze kilka dni temu były wszystkie płyty Cloven Hoof na Allegro, ale niestety nie starczyło kasy, bo wybrałem Manilla Road. Nrazie zadowalam się Cloven Hoof z mp3... niestety Sad Najlepszy album - "Sultan's Ransom"... MIAZGA !!!!
Tomash: troche czasu minelo od ostatnich postow, miales okazje posluchac czegos godnego polecenia? Z nwobhm jest tak, ze trudno gdziekolwiek to dostac w jakiejs "przyzwoitej" cenie i zostaje tylko net i mp3,.. A i tak o znalezienie czegos niezlego trudno.
Stron: 1 2 3