Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Tiamat-co to takiego????
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Co sądzicie o tej kapeli? I wogóle jaki to styl muzyczny?
"Do You Dream Of Me", "Angels Holograms", "Spine" czy "Too Far Gone" to raczej spokojne kawałki w porównaniu do "The Sleeping Beauty" "The Scapegoat", "Evilized", "Sympathy For The Devil". Nie mówiąc już, że "The Planets" jest zupełnie inne od wszystkiego co grają.
Kurde Janick... podpisuje sie pod Tobą, ale dodaję takie piosenki jak Mountain of Doom i Dead Boy's Choir...
aVe Janick!! Wink We're Blood Brothers...
Tiamat...to chyba rock gotycki. Tak gdzieś było napisane. Nieważne zresztą. Uwielbiam ten zespół, żeby nie powiedzieć kocham Wink Big Grin
Świetny klimat, świetny styl. Znam tylko płytę "Prey", ale takich utworów jak "Cain" słuchać mógłbym cały czas.
A jaki to gatunek? Jest mi wszystko jedno.
Ja osobiscie uwazam Tiamat za rewelacje. Mam wszystkie plyty a fakt ze niktore piosenki mamja spokojeny chyab jest pozytywny bo walenie po basach caly czas moze sie znudzic, troche spokoju tez trzeba wprowadzic...tak sądze ja :]
Super kapela, dają bardzo dobre koncerty.
Szczegulnie ten w Katowicach w 2004. <łezka w oku ze wzruszenia>
Ja za Tiamatem nie przepadam, raczej siedze w innym klimacie Wink ale mój brat tego słucha, i musze powiedzieć że piosenka "Wings Of Heaven" jest rewelacyjna - spokojna melodyjna, ale ma coś w sobie Smile
A co to jest? hmm... jakaś odmiana rocka Wink
Tiamat - kapela ktora w poczatkach dzialalnosci klasyfikowana byla jako doom metal, obecnie stylizuje sie na rock gotycki.
I z tych wlasnie powodow topic ten niniejszym przenosze do odpowiedniego dzialu.
Heh, ale już nie napisał czy mu się podoba czy nie Wink 8)
P.S
Co to za dziadowskie emoty?!?! Wink
w sumie trudno zaszufladkowac Tiamat do jakiegos konkretnego gat. muzycznego, ale wiecie co Wam powiem?- nic mnie nie obchodzi gatunek jaki graja, wazne jest ze graja swietnie i oby tak dalej! po prostu klimatyczny zespol jakich malo. a co do gat. to moznaby podciagnac ich obecne dokonania pod rock/metal gotycki, ale czy to wazne? Smile
oj Tiamat, Tiamat... Najbardziej lubię płyty Deeper Kind of Slumber, Wild Honey i Gaia... trochę mniej Skeleton Skeletron, ale to właśnie od tego zaczynałam z Tiamat Smile
Koncertu niestety nie widziałam ;(. Akurat wtedy mi wypadło, że nie mogłam jechać na Metalmanię...
Cytat:Koncertu niestety nie widziałam ;(. Akurat wtedy mi wypadło, że nie mogłam jechać na Metalmanię...

Najlepszy motyw podczas koncertu Tiamat był wtedy gdy na scene wleciał Fernando z Moonspell i uszlachetnił "The Sleeping Beauty" tylnym wokalem.

Warto było jechać oj tak Big Grin
cicho! Big Grin nieprawda Big GrinBig Grin
Cytat:cicho! nieprawda

Prawda i mam to nawet na mp3 8) 8) 8)
Masakryczna jakość.
Taki bootleg o którym prawie nikt nie wie Big Grin
jak mogles Sad teraz mi bedzie smutno

Big Grin

a co to za bootleg? a jakość masakryczna czyli tak dobra czy tak zła?
Stron: 1 2 3