Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zdrowa Woda
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
MP3-wp.pl napisał(a):Muzyka Zdrowej Wody łączy w sobie elementy czystego bluesa z ostrymi rockowymi riffami. Połączenie granego żywiołowo rocka i bluesa, a także komunikatywnych i ironicznych tekstów (po polsku) – sprawia, że zespół jest entuzjastycznie odbierany zarówno przez młodych fanów (nastolatków), 20- i 30- latków, jak i dojrzałych koneserów muzyki (nawet 40- i 50- latków). Zdrowa Woda to zespół typowo koncertowy. Sprawdza się doskonale zarówno na dużych koncertach dla kilku tysięcy fanów, jak i mniejszych – w małych salach bądź pubach dla kilkudziesięciu odbiorców. Zdrowa Woda to gwarancja bardzo dobrego rockandrollowego spektaklu, wspaniały kontakt z publicznością czyli po prostu dobra zabawa.
...a po za tym to: zespół powstał w 1988 w Ciechocinku, a w tym samym roku zagrał w Spodku jak laureat 'Rawa Blues'.
W 1992 r., wspólnie z Jerzym Owsiakiem, grupa zainicjowała akcję "Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy", z którą utożsamia się do dziś (cała akcja miała miejsce na tzw. 'malinowej sali' czyli sali gimnastycznej mojego l.o.).
Do tej pory zespół nagrał kilka płyt: "Piwo", "Wino", "Zdrowa Woda", "Nie bój się miłości", "Dziwne myśli" oraz najnowszy album "Między mężczyzną a kobietą".

Ogólnie mówiąc: nie mam żadnego albumu Big Grin , mam tylko utwory z http://zdrowawoda.mp3.wp.pl . Nie jestem wielkim fanem bluesa, ale Zdrowa Woda urzekła mnie niedawno, po kilku koncertach przekonałem się do ich muzyki. Sami muzycy mają wielkie umiejętności, a na koncertach mają zajebistego powera Big Grin .
Co sądzicie o Zdrowej Wodzie? Smile

P.S. wokalista i gitarzysta kończyli moje LO Surprised
Jeden giatowy to mnei muzyki w gimnazjum uczył ,a drugi na harmonijce i basie podstaw uczył ;] . Ale fajowy zespołek ,ale zdecyodwanie lepszy na koncertach niż na płytach moim skromnym zdanie. No a piwo to już jest poprostu hymn ;].
Sobota napisał(a):Ale fajowy zespołek ,ale zdecyodwanie lepszy na koncertach niż na płytach moim skromnym zdanie. No a piwo to już jest poprostu hymn ;].
Nie inaczej!

A niewierni i nieznający niech zasysają kawałki z wp, ze wskazaniem na 'Piwo'. Wink
A co tam, ściepne se, posłuchom w przerwie między laibachami, boogie woogie i twoją starą.