Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: ... Requiem for a dream...czyli filmy z przekazem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
...hmm chociaż osobiście wolę "klasykę" Requiem zrobił na mnie ogromne wrażenie...nie zapominając oczywiście o doskonałej muzyce, która współtworzyła specyficzny klimat... jesli moge jeszcze cos dodać film ..o nieco podobnej tematyce - "Trainspotting"- gorąco polecam!!!!

...ajj i ponadto zapraszam wszystkich serdecznie na:

http://members.lycos.co.uk/forumsatyr/ph...c2ba166dcb

..no idę juz spać... <ziewww>

*Arion: edytuj posty.
Big Grin Uwielbiam trainspotting, a moim idolem jest Begbie Big Grin oglądałem ten film chyba z 20 razy, właśnie musze sobie obejrzeć :>... jeszcze raz...

Reqiuem jest zajebisty, a w szczególności końcówka która daję do myślenia... tak koniec jest naprawde smutny, co narkotyki robią z człowieka Sad
..film rzeczywiscie inny niz wszytskie..porusza realizmem postaci..film daje do myslenia jak zaden..pamietam jak ten film wplynal na moj sposob myslenia o tym uzaleznieniu...a ta muzyka..kurde razem z filmem stwarzala taki niepowtarzalny nastroj dramatyzmu..naprawde warto obejrzec ten film...

..film wywoluje silne emocje w czlowieku...ale chyba wlasnie o to w nim chodzi..
Film świetny,ale i tak niektórym tłukom nie otwiera oczu Evil or Very Mad Inne filmy z przekazem to dla mnie przede wszystkim "Efekt motyla","Instynkt","Zielona mila"...
Oj zawalisty film, daje do myslenia i pokazuje okrunta rzeczywistosc. Robi niesamowite wrazenie!!! zapodaje kata na maxa, przestrzega przed sieganiem po narkotyki, a do tego ta sciezka dzwiekowa... jeju totalna masakra!! Genialny film podsumowujac. Trainspotting rowniez nieczego sobie ale juz nie szokuje tak bardzo jak Requiem.
Genialny film okraszony wspaniałą muzyką.
filmu jeszcze nie mialem okazji obejrzec, ale muzyki czesto slucham Wink
apropo filmow z przekazem..
Donnie Darko
Trainspotting
American history x
Butterfly Effect
Milion dolar hotel
jeszcze by cos sie znalazlo ale nie pamietam w tym momencie Wink
Requiem for a Dream... eh, oglądałem ten film, wywarł na mnie ogromne wrażenie, genialnie opowiedziana historia, film daje do myślenia, to jeden z tych filmów po obejrzeniu których niewiadomo co ze sobą zrobić, po zakończeniu filmu, cały czas rozmyślałem, nad nim, jeden z najdramatyczniejszych filmów jakie widziałem, film, o niespełnionych marzeniach, z jednej strony jest piękna miłość, z drugiej za to, strach, wstyd, ból... i jeszcze ta genialna muzyka, ci którzy wolą obejrzeć jakiś film z treścią zamiast następnej rzeszy Matrixów, powinni sięgnąć po ten film.
Zarówno RFD jak i Tsranspotting so warte obejżenia. Osobiście uważam, że ten pierwszy film jest bardzo "mocny" w przekazie, doraźnie przedstawia problem narkotyków. Historia tu przedstawiona zaintrygowała mnie . Tego filmu nie da się po prostu obejżeć , wyść, zapomnieć. Po zetknięciu się z nim zasstanawiałam się nad tak małą i słabą granicą między chęcią a nałogiem. ...i mogłabym tak dalej pisać....

pozdrawiam, Sabelle
Eeeee - mam, ale jeszcze nie obejrzałem. Nie spieszno mi do oglądania filmów o stoczonych narkocwelach... .
świetny. świetnie pokazane. świetnie napisane.
między mną a moim bratem wynikła krótka wymiana zdań na temat narkotyków.
tatuś spytał, czego on szukał na www.marihuana.prv.pl
- filmów.
- taaa...
- a to twoje requiem dla snu to co?
- to jest film jak ćpuni kończą...

;]
film daje sporo do myślenia. można dojść do wniosku, że ćpunów nikt nie rozumie. mają tylko siebie.
ale ćpunostwo dla szpanu to co innego niż z nałogu...
no i spodobał mi się tu Jared Leto ^^
Requiem - dobry, no Mansell zawsze robił dobrą muzykę (vide już-nieniszowe Pi), a Trainspotting sobie jeszcze zdążę obejrzeć po przychylnej recenzji w Machinie i resztę wymienię jak sobie nazwy przypomnę.

MatriKSa potępiać nie będę, bo i nie ma za co.
a z Was to nieźli fetyszyści...
Requiem obejrzalam jakis rok temu,ale wspominam go bardzo dobrze.Jest to jeden z lepszych filmow jakie dane mi bylo widziec.
Jak dla mnie na pewno nie najlepszy ale niezły.To fakt.Mocny film.Ale bywają lepsze Wink
Wolę polski Że życie ma sens. Jakiś taki bardziej w naszych realiach Wink I też niezbyt dobrze się kończy. Polecam każdemu. No i te teksty, niektóre już kultowe Tongue
Stron: 1 2