Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nacjonalizm i inne ideologie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
jeśli chodzi o murzyńską muzyke to teraz odradza się ona w techno i hiphopie, a że większość społeczeństwa chodzi na dyskoteki tak więc jest ona po prostu tępsza i zrównuje się z negrosami w ich stadium afrykańskim
Krolik napisał(a):
Cytat:byłes kiedys w oświęcimiu ? albo innym obozie zagłady ? te miejsca to skutki "wcielenia w zycie" nacjonalizmu.

Nacjonalizm nazizmowi nie jest równy...

ciesze sie, ze chociaz Ty to rozumiesz Tongue
KelThuz napisał(a):nie , akurat nam w Szwecji turasy schodzily z drogi, niestety takiego szczescia nie mial Emil Dragunovic, perkusista Marduk, ktoremu horda kolorowych zlamala reke

dlaczego schodzili z drogi ? za co złamali ręke temu bebniarzowi ? (niby banalne pytania, ale odpowiedz)

na poprzedniego posta odpowiem jutro - jak znajde troche czasu.
ExtremeAgression napisał(a):dlaczego schodzili z drogi ?

bo słowiańskim wojom turasy schodzą z drogi - pamiętają Wiedeń 1683

Cytat: za co złamali ręke temu bebniarzowi ? (niby banalne pytania, ale odpowiedz)

nie wiem, pewnie za to, że był biały i szedł sam, a ich było 5. nie czytasz serwisów informacyjnych?
Kelthuz...nie wiem czemu ale denerwuje mnie to twoje gadanie... Za dużo cwaniakujesz. Evil or Very Mad A pozatym to forum jest zdaje się o muzyce, a nie o poglądach społeczno-politycznych. :?
Tak w ogóle to mi nigdy żaden turas nie wpierdolił. Po prostu jestem rozeznany w tym jak to wygląda w Belgii. Strzelaniny między samymi turasami, bitki polsko-tureckie ... Ech to jeszcze zależy w jakiej się dzielnicy siedzi (przypominam sobie sytuację jak turas swoją turkę po ulicy za włosy ciągał, ona się wyrywała, uciekała, on ją gonił, bił itp., a towarzyszyło temu tyle wrzasku że chyba cała dzielnica słyszała ...(i to w stolicy !!))
Dosiek napisał(a):A pozatym to forum jest zdaje się o muzyce, a nie o poglądach społeczno-politycznych. :?

O muzyce to tutaj i tak większość ludzi nie ma zielonego pojęcia, a sama ich "dyskusja" nie wychodzi, przeważnie, poza ramy swoistej gry pozorów.Ze względu na prowincjonalność i prostactwo większości użytkowników tego forum podejmowanie tematów z dziedziny społeczno-politycznej, jest jak najbardziej wskazane.Wręcz niezbędne.
KelThuz napisał(a):bo słowiańskim wojom turasy schodzą z drogi - pamiętają Wiedeń 1683

oj wez bzdury przestań takie produkować, tak menele rzucający się do bójki napewno dokładnie znali historię, całymi dniami śledzą wydarzenia z przeszłości i układaja sobie do nich życie obecne
Dosiek napisał(a):Kelthuz...nie wiem czemu ale denerwuje mnie to twoje gadanie... Za dużo cwaniakujesz.

glupi zawsze tak sobie tlumaczy swoja niewiedze i braki intelektualne
Ta weź Kelthuz daj spokój Tongue
KRIEG a nie zaden tam spokoj Angry
[quote="KelThuz"]bo słowiańskim wojom turasy schodzą z drogi - pamiętają Wiedeń 1683

czyli na tej samej zasadzie my - Słowianie powinnismy schodzić Tatarom ?

[quote]nie wiem, pewnie za to, że był biały i szedł sam, a ich było 5. nie czytasz serwisów informacyjnych?[/quote]

o tym akurat nie słyszałem, jakby wszedł w polskie blokowisko też by wpierdol dostał, więc akt o którym mówisz o niczym nie świadczy w kwestii o której rozmawiamy.

>>>>> "bez sensu jest dazenie do jednosci wbrew naturze, tyle ci powiem "

rozwiń, ja nie widze w dązeniu do zjednoczenia narodów żadnych sprzeczności z naturą. Integracja i zrozumienie czy nawet napływ obckokrajowców (tych kolorowych też) nie muszą prowadzić do wyniszczenia miejscowej kultury.

>>>> " murzyn to taki sam człowiek jak ty "

jest człowiekiem, jego prawem, którego nikt mu nie może odebrać jest wolność i swoboda, ale nie jest taki sam. Zresztą na podobnej zaszadzie jak to, że polak jest inny od niemca czy fina - grunt leży w umiejętności zrozumienia i tolerancji innych kultur i ras.

>>>> co do wpierdolu od turków "tlumaczenie lewaka. podaj takie przypadki "

nie podam Ci przecież ksyw, czy nazwisk turków z niemiec czy ich nazistowskich sąsiadów. Faktem jest to, że prześladowania zaczeli biali - chorzy rasisci, na co turcy odpowiadają tym samym - proste... kazdy rasizm jest pokurwiony nie ważne przez kogo reprezentowany.

>>>> "byles kiedys w sowieckim łagrze? te miejsca to skutki wcielenia w życie twojego ulubionego komunizmu..."

nie byłem, komunizm nigdy nie został wcielony w życie i BARDZO DOBRZE.

>>>> "kolejne lewackie klamstwo - III Rzesza byla juz imperium, gdy nie wcielono w zycie jeszcze zadnych ludobojczych represji. Gdy to imperium zaczelo sie chwiac - dopiero wtedy w panice Niemcy zaczeli traktowac skrajnie podbita ludnosc."

Mój błąd zle sformułowałem.
Imperium wąsacza i jego chora ideologia doprowadziła do śmierci milionów niewinnych w tym naszych rodaków. Było przykladem tego jak fatalne w skutkach jest wcielanie w życie (skrajnie czy nie ale..)nacjonalistycznych ideii.

>>>>> "niby czemu? tylko debil moze stosowac tego typu rozumowanie, oparte na argumentach non sequitur "

sam przyznałes - kosztem innych narodów - ja podałem przykład: prosty, trafny i zrozumiały nawet dla kretyna.

>>>> "jedna z najwiekszych filozofow libertarianizmu, zydowka Ayn Rand, twierdzi, ze egoizm to najszlachetniejsza i najbardziej naturalna postawa"

jak libertarianizm uważam za bardzo wartościową i słuszną ideologie(o ile mozemy to tak nazwac) tak z tym zdaniem się nie zgadzam i uwazam, że wcale nie musi iść w parze z libertarianizmem.

>>>> "powiedz to fanatykom islamskim, albo zydowskim suprematystom. Łączenie się narodów, przynależnych do skrajnie różnych cywilizacji, jest NIEMOŻLIWE i zawsze niszczy naród, należący do cywilizacji wyższej. A nasza cywilizacja, cywilizacja łacińska, oparta na fundamentach grecko-rzymskiego antyku i indoeuropejskim dziedzictwie duchowym, jest najwyższą w świecie. "

kolejny raz - powiedziałbym ale nie mam takiej możliwości.
Dzisiaj - racja nie możliwe, ale może przyszłe pokolenia: czas pokaże. Pozatym nie mam na myśli totalnego łaczenia, bo nie wyobrażam sobie mieszkanca usa nagle włazacego po lianach do bambusowej chaty z upolowaną zwierzyną jak i Zulusa, który nagle ma jechac w bmw do 100 pietrowego biurowca by pracować dla chorego systemu w usa. Chodzi o tolerancje, zrozumienie wobec innych kultury czy ras i wyzbycia się chorych uprzedzeń (zbudowanych na stereotypach i historii) w czasach - w których coraz częsciej rózne kultury i rasy bedą miały ze sobą styczność(co oczywiście moze byc bardzo pozytywnym zjawiskiem jesli wyzbyjemy sie negatywnych cech o, których przed chwila pisałem).

Co do naszej cywilizacji - nie patrz na historie, a na terazniejszość, która juz taka różowa nie jest(mam na myśli plage chrześcijanstwa, maxymalnie spierdolony system, który nią rządzi i 99% wypranego spoleczenstwa z którym nie ma szans na budowę jakichkolwiek zmian). Co dp wyniszczania jednego narodu przez drugi przy kolizji - totalna bzdura.
na reszte odpowiem jak znajde troche czasu.
najpierw sie naucz poprawnie cytowac, bo nie wiem czy odpowiadasz na moje czy na swoje wypowiedzi...
nie mam teraz czasu na dluzsza odpowiedz, i szczerze sie zastanawiam , czy jest sens kontynuowania dyskusji, skoro na kazdym kroku stosujesz bardzo pokretna logike bez uzasadnien, zaslaniajac sie dosc nedznymi argumentami. Wychodzi twoj brak przygotowania historycznego, politologicznego i przede wszystkim chec podciagniecia wszystkiego pod wyznawana ideologie.
ExtremeAgression napisał(a):nie byłem, komunizm nigdy nie został wcielony w życie i BARDZO DOBRZE.

Po pierwsze ,niestety to Komunizm został zrealizowany i rozsiał swoje spustoszenie na umysłach narodu, gdzie niósł plage propagandy.
Po drugie, mówiąc w dużym uproszczeniu, nie został wcielony w życie to Socjalizm Marksa, przynajmniej w całym swoim zakresie.Komunizm owszem wystepował i nadal występuje,a przy obecnym zagrożeniu jakim jest przeludnienie prawdopodobieństwo występowania tego zjawiska wzrasta.Komunizm jednak nigdy nie realizował głównej idea marskistowskiej.
Coś gdzieś tam usłyszałeś o czymś, ale nie wiesz do końca o czym.Komunizm to bardzo głęboka sprawa i dla ignoranta zbyt ciężka do dzwigania.Sugeruje nie podejmować takich tematów bez uprzedniego zapoznania sie z obszerną literaturą dotyczącą danego zagadnienia.
KelThuz napisał(a):i przede wszystkim chec podciagniecia wszystkiego pod wyznawana ideologie.

Dlaczego odnoszę wrażenie, że ty objąłeś dokładnie tą samą taktykę? Wink

I dlaczego każdy kto się z tobą nie zgodzi jest "głupi"?
To taki twój chwyt propagandowy? Tongue
Stron: 1 2 3 4