Chocby:
First half: Breathe/Time/Breathe (Reprise), Castellorizon, On An Island, The Blue, Red Sky At Night, This Heaven, Then I Close My Eyes (with Robert Wyatt), Smile, Take A Breath, A Pocketful Of Stones, Where We Start.
Second half: Shine On You Crazy Diamond, Wot's...Uh The Deal, Inside Out, Coming Back To Life, High Hopes, Echoes.
Encores: Wish You Were Here, Find the Cost of Freedom (with Crosby & Nash), Arnold Layne (with David Bowie), Comfortably Numb (with David Bowie).
U nas zapewne bez Bowiego, ale liczy sie sam set ;)
1st Half â Breathe/Time/Breathe Reprise, the whole OAI album with C+N joining in on OAI and The Blue, and Robert Wyatt on Then I Close My Eyes.
2nd Half â Shine On(C+N), Fat Old Sun, Dominoes, Arnold Layne, Coming Back To Life, High Hopes, The Great Gig In The Sky (Mica Paris), Echoes.
Encore â WYWH (with Nick Mason!), Find The Cost Of Freedom (C+N), Comfortably Numb (with Nick Mason!)
Nom, jakos tak =)
"Comfortably Numb" na sam koniec... Uhuhu ;D. Coś czuję, że przed koncertem (jeśli faktycznie się wybiorę, zobaczymy) jednak będę musiał się zapoznać z solową twórczością Gilmoura.
Wspaniała setlista! Szczególnie cieszą mnie utwory Floydów ("Shine On You Crazy Diamond", "Echoes" oraz "Comfortably Numb") No i całe "On An Island". Ciekawa jestem jak te utwory wypadają na żywo (swoją drogą sam album stoi na wysokim poziomie) Już nie mogę się doczekać ;D
Kamael - chyba się nie zastanawiasz czy pojechać na ten koncert? ;D
Jeszcze dużo czasu, wiele może się zdarzyć, więc jest jakaś ewentualność, że mógłbym nie jechać ; ). No, ale myślę, że tylko kataklizm mógłby mnie zatrzymać ;D.
gdansk.pl napisał(a):Artysta ten, współzałożyciel zespołu Pink Floyd, wystąpi na jedynym koncercie w Polsce. W jego repertuarze znajdziecie najbardziej znane utwory z repertuaru Pink Floyd , ostatniej płyty "On An Island" oraz utwór specjalnie skomponowany z okazji tego właśnie koncertu.
bardzo jestem ciekaw co staruszek wymyśli...
Blisko trzy godziny potrwa koncert Davida Gilmoura na terenie Stoczni Gdańskiej 26 sierpnia. Występ legendarnego muzyka będzie podziwiać 100 tys. fanów.
Wielki show Davida Gilmoura z zespołem będzie ostatnim występem na kończącej się trasie koncertowej promującej jego nowy album solowy "On An Island". Wcześniej David Gilmour wystąpi 2 sierpnia we Florencji oraz 4 i 5 sierpnia w Wenecji. Show w Gdańsku będzie miał szczególną oprawę wizualną ze względu na jego okoliczności, o co zadba pracujący od wielu lat z grupą Pink Floyd reżyser światła Marc Brickman.
Koncert Davida Gilmoura z zespołem potrwa około trzech godzin. W pierwszej części znajdzie się m.in. muzyka z całej płyty "On An Island", która trafiła na pierwsze miejsce list przebojów zarówno w Anglii, jak i w Polsce, gdzie osiągnęła status platynowej płyty. W drugiej części publiczność usłyszy utwory z różnych okresów kariery grupy Pink Floyd.
W zespole Davida Gilmoura, który przyjedzie do Polski znalazła się śmietanka światowej sławy muzyków:
Richard Wright â klawiszowiec Pink Floyd
Phil Manzanera â gitarzysta Roxy Music i współproducent płyty "On An Island"
Guy Pratt â basista Pink Floyd i Roxy Music
Jon Carin â klawiszowiec i wieloletni muzyk Pink Floyd
Steve Di Stanislao â perkusja, ostatnio grał z duetem Crosby And Nash
Dick Parry â saksofonista i wieloletni współpracownik Pink Floyd
W koncercie weźmie tez udział uznany polski kompozytor Zbigniew Preisner, który zaaranżował orkiestrowe partie na płycie "On An Island". Preisner poprowadzi 38-osobową orkiestrę.
Bilety na show są do nabycia od 13 lipca w sieci Media Markt i w innych punktach sprzedaży podanych na stronie
www.ticketpro.pl. Przygotowano 100 000 biletów.
Ceny biletów:
Sektor S ( siedzący) â 450 zł
Sektor A â 160 zł
Sektor B â 110 zł
Kamael - dobra odpowiedź ;D
Co do biletów... Byłam na stronie Fundacji Gdańskiej i podobno sprzedaż ma ruszyć dzisiaj, ale na ticketpro widnieje info "bilety już wkrótce"... A tak przy okazji: wcześniej mówiono, że bilety będą w sprzedaży już w czerwcu, zaś sprzedaż potrwa do końca miesiąca

Kurde, taki wypad na drugi koniec Polski będzie trochę kosztował. Trzeba pomyśleć czy finansowo uda mi się wyrobić.
Bilety można już kupić min. na ticketpro Tylko te ceny... 160 nie wspomninając już o 450 zł za koncert to dużo, tym bardziej, że Dave nie weźmie ani grosza za występ. BTW: podobno bilety na Jarre'a były dużo tańsze... No cóż, coby się nie działo ja i tak jadę. Jeszcze dziś zamawiam bilet ;D
PS: czy ktoś z Was wie co oznaczają symbole A1, A2 i A3 (oznaczenia przy cenie biletów)? Tutaj wklejam linka
https://shop.ticketpro.pl/event_detail.asp?evnt=576
Miriam napisał(a):PS: czy ktoś z Was wie co oznaczają symbole A1, A2 i A3 (oznaczenia przy cenie biletów)?
Radze zapytac mailowo. Pewnie sa to wyznaczone sektory, blizej/dalej od sceny. Imho ;)
Acrid, miałeś rację. A1, A2, A3 to oznaczenia sektorów ; ) W takim razie zamawiam bilet na sektor A2, wydaje mi się, że to najkorzystniejsze położenie - blisko sceny, wc i punktów gastronomicznych ;D Dla zainteresowanych wklejam linka z planem Stoczni Gdańskiej:
http://www.ticketpro.pl/graph2/mapy/plan_lrg.jpg
A ja nie wiem, coś czuję, że może mnie nie być. Poważnie się zastanawiam, bo bilet za 160 zł (tego za 110 podobno nie warto kupować, bo lokalizacja i widoczność fatalna) + pociąg w dwie strony to niemały wydatek - w przeliczeniu 4, 5 oryginalnych płyt ; ).
5 płyt powiadasz - fakt to sporo, ale zważ, że taki koncert może się już nie powtórzyć, a już na pewno nie w Polsce. Poza tym to występ (który potrwa ponad 3 godziny) jednego z najlepszych (a według mnie najlepszego) gitarzysty świata - David'a Gilmour'a! "Comfortably Numb", "WYWH", "Echoes", "Shine..." + efekty wizualne, z których słyną koncery Floydów = MAGIA. Teraz chyba nie masz wątpliwości ;D
To wszystko to ja oczywiście wiem, nie wiem natomiast czy mnie po prostu na ten koncert stać ; ).
Dla chcącego nic trudnego ;D A tak bardziej realistycznie - z kasą jest ciężko, to fakt. Ja miałam to szczęście, że w tym roku obchodziłam 18-stkę, więc odłożyłam pieniądze na koncert. Także jadę z drugiego końca Polski, więc podróż będzie trochę kosztować... No, ale mam nadzieję, że jakoś ustukasz kasę i pojawisz się na tym koncercie ; )
Mam bilet! ;D Teraz to już tylko odliczam dni do koncertu ; )