Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Trenuje Ktos XMA ( Xtreme Martial Arts )
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Fajnie będziesz urzywał tej gardy dostając po ryju. A jak juz się jest na kimś w dogodnej pozycji to bez większych problemów powinno się wygrać, chyba że ktoś jest dużo silniejszy. Że "z dołu" można wyjść to nic nowego, pod warunkiem że pan "dominujący" na to pozwoli swoją biernością.
Cytat:Fajnie będziesz urzywał tej gardy dostając po ryju. A jak juz się jest na kimś w dogodnej pozycji to bez większych problemów powinno się wygrać, chyba że ktoś jest dużo silniejszy. Że "z dołu" można wyjść to nic nowego, pod warunkiem że pan "dominujący" na to pozwoli swoją biernością.

w dupie byłeś i gówno widziałeś....widać ześ zielony na tym polu...

Cytat:Fajnie będziesz urzywał tej gardy dostając po ryju.

Po to jest abyś po tym ryju nie obrywał ....rozumiesz ocb ???
Zgadzam Sie ... Nawet Z Najgorszej Sytuacji Mozna Wyjsc Na Prosta I Wygrac ... Jest Mnostwo Chwytow Po Ktorych Jeden Najmniejszy Blad Przeciwnika Mozna Wykorzystac I Przechylic Szale Zwyciestwa Na Swoja Strone ... Tylko To Sa Lata Cwiczen Zeby To Umiec W Odpoiedniej Chwili I Dokladnie Zastosowac ... Wazne Ze Walczy Sie Do Ostatniej Chwili ... Patrz Olimpiada ... To Bylo Bodajze Judo ... Walka Poszla Sie Jebac Bodajze W 2 Sekundy ...
Krolik napisał(a):
Cytat:Fajnie będziesz urzywał tej gardy dostając po ryju. A jak juz się jest na kimś w dogodnej pozycji to bez większych problemów powinno się wygrać, chyba że ktoś jest dużo silniejszy. Że "z dołu" można wyjść to nic nowego, pod warunkiem że pan "dominujący" na to pozwoli swoją biernością.

w dupie byłeś i gówno widziałeś....widać ześ zielony na tym polu...

Cytat:Fajnie będziesz urzywał tej gardy dostając po ryju.

Po to jest abyś po tym ryju nie obrywał ....rozumiesz ocb ???

Zajebiście mi to wyjaśnileś, dziękuję panie instruktorze. Nigdy bym się nie domyślił do czego służy garda. A jak twierdzisz że gardy się nie da przejść to chyba poprostu nigdy nie byłes u góry, albo miałeś równie kiepskich partnerów, którzy nie umieli wykorzystać lepszej pozycji. A może Ty wszystkie walki stoczyłeś broniąc się na ziemi i wykorzystując ten swój boski plan. (?)
buahahahaha...nic już nie mów lepiej...tylko potwierdzasz nikłą przydatnośc tej swojej sztuki walki, skoro trenując już ładnych parę lat zapewnene, nie widzisz korzyści wynikajacych z zaprezentowanej przeze mnie sytuacji...

P.s racja, trudno to wytłumacz, jadnakze z chęcią bym ci to zaprezentował...
Chętnie podyskutuję na privie. Nie jestem specjalistą w dziedzinie parteru. Moge wysłuchać co masz do powiedzenien w kwestii gardy, z pewnością masz większe doswiadczenie ode mnie. W końcu ćwiczę najmniej skuteczną sztukę walki, jaką jest kung fu Wink.

To jest temat o XMA a nie o BJJ Tongue
Kung fu jest cholernie dobre ... i cholernie trudne do nauczenia sie. A parter to niekoniecznie bjj - jak nie umiesz sie bic w parterze to masz przerypane krotko mowiac ( no chyba ze nigdy nie dales sie przwrocic na ziemie )
Confusedhock: ....
Cytat:A parter to niekoniecznie bjj

Parter to przede wszystkim BJJ
Tym razem sie z Krolikiem nie zgodze. Parter wystepuje w kazdej sztuce walki czy jest to karate, Tkd Jujitsu czy Bjj. Bez doskonalenia umiejetnosci walki w parterze nie chcial bym sie z nikim bic ani uczestniczyc w zawodach.
miałem na myśli, iż bjj posiada NAJSKUTECZNIEJSZE techniki obrony ale i ataku w parterze...
czy ja wiem czy najskuteczniejsze ... powiedzmy ze jedne z najlepszych; Big Grin i zakonczmy offa.
fajnie sie trenuje parter na taekwondo Tongue

boski jesteś alucard Big Grin
gannon napisał(a):fajnie sie trenuje parter na taekwondo Tongue

boski jesteś alucard Big Grin

Wiesz trudno znalezc teraz szkoly w ktorych trenuje przykladowo jeden okreslony styl shaolin albo czyste tkd. Na treningach czesto dla urozmaicenia wykonuje sie troche capoiery alebo ... wyobraz sobie - walke w parterze. To moim skromnym zdaniem podstawowy element kazdej sztuki walki.
Ja trenuję taekwon-do z elementami kick boxingu.Jeśli chodzi o czytse tkd to tylko kluby WTF
Stron: 1 2 3