Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: The Hives
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Słucha może ktoś. Piątka zakręconych Szwedów jest dla mnie jednym z najlepszych punkowych zespołów w kontynentalnej Europie.
Punk? Jedni z najlepszych? Rolleyes

...no chyba, że o innych De Hajwsach mówimy Wink .
Przemek87 napisał(a):Słucha może ktoś. Piątka zakręconych Szwedów jest dla mnie jednym z najlepszych punkowych zespołów w kontynentalnej Europie.
Dla mnie to rock'n'roll w 'starym stylu.
Pierwsza płytka czyli 'Barely Legal' bardzo przyjemna, najbardziej rock'n'rollowa, wokal fajny - nadaje się do barów Wink . 'Veni Vidi Vicious' nie przesłuchałem dokładnie, więc nie będę się rozpisywał.
'Tyrannosaurus Hives' troszku zalatuje komercyją, singiel 'Walk Idiot Walk' zrobił szał - w sumie nawet fajny kawałek, ale reszta to kicha. W zasadzie mogli się rozpaść po nagraniu 1 płyty. W wywiadach mówili, że po 3 płytach się rozpadną, chyba nadal grają Wink .
Tak czy siak kojarzą mi się z Rolling Stones i troszku The Kinks (w tym momencie pewnie bluźnie, ale The Kinks kocham Big Grin ). Nic wielkiego, ale od czasu do czasu można zapuścić sobie, przyjemne.
No fakt, to raczej rock n`roll, ale domieszka punka jest. Niemniej bardzo bardzo zacny zespół. Maja w sobie niesamowite pokłady energii. Szczególnie kawałki "Main Offender"i "Die Alright" dają kopa
Oj, daaawno nie słuchałem. Teraz już zupełnie do nich nie wracam - mieli kilka dobrych kawałków (np. "Walk Idiot Walk" pewnie ciągle by mnie bawił), ale przy tym płyty były cholernie nierówne.
Średniak.
wkurwiajo