Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Soilwork
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
...
Ahh.. w koncu ktos z dobrym gustem muzycznym.. =)

Larax napisał(a):No wlasnie, co sadzicie o Soilwork? Mi osobiscie zespol sie bardzo podoba, graja naprawde swietny melodic death metal i maja swoj styl, chociaz momentami mozna ich porownac do In Flames..

Momentami? =P Panowie z obu kapel dobrze sie znaja, nagrywaja w tych samych studiach, z tymi samymi producentami.. muze rowniez maja bardzo podobna..

Swietne kompozycje i piekny wokakl Speeda.. Chyba najlepszy spiewak melodic death.. =] Szkoda jeno ze nie ma juz Henia Ranty.. =(

Od NBC i FN5 nalezy zaczac sluchanie tego gatunku muzyki..

PS> Juz niedlugo nowy albumik.. :> mniam..
Nie jestem zapoznany z ich całą twórczością tak jak w przypadku In Flames, ale z całą pewmością można powiedzieć, że zespół jest b. dobry - grają podobnie do IF - trudno tego nie docenić.

Zobaczymy co pokażą na nowym albumie... =)
...
'Thrashu' a nie 'trashu'(*).. Wink

Ja obaw co do tego, ze Soilwork zacznie grac slabo nie mialem.. Mialem jednak dziwne przeczucie, ze Bjorn & Co. pojda w slady In Flames.. No i niestety (?) mialem racje.. Nowa plyta to misz masz modern metalu/nu metalu/metalocore i melodic death..

Dobry album (szczegolnie utwor tytulowy), ale ja nadal licze na to, ze IF i Soilwork powroca do czasow Claymana oraz NBC i FN5..

(*)To slowo chyba trza juz uznac za neologizm jakis.. ;]
...
DO PIACHU!
Necro Desecrator napisał(a):DO PIACHU!

krotka pilka jak widze Wink
Lech napisał(a):

Taaa...Nie mogę ścierpieć tego szwedzkiego ,,melodic def metalu"! To jest taaaaaaka kupa!
Larax napisał(a):A wedlug mnie to dobrze ze sie rozwijaja, naprawde chcialbys po ran n-ty sluchac podobnej plyty ? Pozatym jestem prawie pewien, ze gdyby postanowili nagrac plyte podobna do pierwszych, wyszloby cos "przecietnego", nie przyciagajacego na zbyt dlugo ani niedajacego kopa, ze wzgledu na chocby brak pomyslow..

Chociaz fakt faktem byloby milo gdyby soilwork postanowil nagrac plyte podobno do NBC badz FN5, ale jak napisalem wczesniej nie nastawialbym sie wtedy na cos "rewolucyjnego", a jedynie kolejna dobra, ale zwykla plyte..

Ale za rewolucyjny krazek Stabbing The Drama uchodzic nie moze.. Chociazby dlatego, ze Soundtrack To Your Escape Plomykow jest juz od ponad roku na sklepowych polkach..

Cytat:p.s z rozpedu napisalem Trash z malej.. zeby nie wyszlo ze mam cos do Thrash'u.. ;>

Chodzilo mi o brak 'h' w slowie 'thrash', a nie o mala litere.. Wink

Odpowiem w Twoim stylu:

Do piachu z fanami Manowar i innych wiejskich, pedalkowatych zespolow hejwi metalowych.. Co drugi z nich to przyglupek setny..

Napisalbys chociaz geniuszu, dlaczego tak sadzisz..
Necro Desecrator napisał(a):
Lech napisał(a):

Taaa...Nie mogę ścierpieć tego szwedzkiego ,,melodic def metalu"! To jest taaaaaaka kupa!

nie wiem, raczej nie slucham melodic defu wiec wypowiadac sie nie chce. a co do ostatniej plyty Soilwork'a to jakby nie te spiewane refreny bylaby to calkiem mila plyta, ale co tu duzo mowic- Dechristianize Vital Remains i tak aktualnie miecie wszystko ze sceny death jaka by ona nie byla- szwedzka, amerykanska czy inna Tongue
Dechristianize jest zajebista plyta (jak i cale Vital Remains zreszta), ale nie porownujcie mi tu death metalu sensu stricte z melodic death (bo te gatunki oprocz nazwy nie maja ze soba wiele wspolnego)..
Pamiętam że pare łądnych lat temu, na jakiejś skłądance z Thrash'em All(to było gdzieś między 98 a 99 rokiem chyba) był ich kawałek, i całkiem ostro wtedy pogrywali. Znam ich dwie płyty "Predator's portrait" i "Natural born Chaos", czyli już bardziej melodyjne granie, fajnie się tego słucha, jedyne czego nie mogę strawić to produkcja wzięta, za przeproszeniem, z dupy. Nie wiem co ludzie widzą(a raczej słyszą) w takim brzmieniu... Tradycyjne, mięsiste brzmienie i nietriggerowane bębny pasowały by 100 razy bardziej do tej muzyki.
Dżemik napisał(a):Dechristianize jest zajebista plyta (jak i cale Vital Remains zreszta), ale nie porownujcie mi tu death metalu sensu stricte z melodic death (bo te gatunki oprocz nazwy nie maja ze soba wiele wspolnego)..

ale co scena death to scena death, podobnie jak na scenie black istnieja kapele diametralnie sie od siebie rozniace tak jest i tutaj- sprobuj porownac taka Anorexia Nervosa z dajmy na to Mardukiem- a jednak wystepuja w tej samej szufladce zwanej BM, choc w innych przegrodkach. death to tez jedna wielka szuflada do ktorej wrzucamy zarowno brutal, classic, gore i inne...tyle ze to jest teoria ktora mam w dupie, a Soilwork i VR to dla mnie death badz co badz, chociaz mooocno sie od siebie rozniacy
...
Stron: 1 2 3