Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Harry Potter
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Harry Potter... takie do poczytania na deser i do poduszki. Do poczytania szybkiego i niezobowiązującego do głębszych przemyśleń. Do poczytania w pociągu i w samochodzie oraz na plaży gdzie słońce smaży Big Grin (ale rymłam!)
Hmmm Harry Potter . Przeczytałam 5 częsći (tzn 5 nie skończyłam....jak zginął Syriusz to mi sie odechciało...na samym końcu) i nawet mogą być...teraz powstaje dużo 'podróbek" pottera.... Smile
Przeczytałem tom 2 i 3.... i mi się odechciało. Szybko się czyta. Ale to nie jednak dla mnie Big Grin Bardziej mnie interesowały wywody ludzi, że "harry potter" to książka o satanizmie.. ojej! taaaak? To ja zaraz wyciągnę moją starą różdżkę z szafy, i będę satanistą. buahhhaha! zaczaruję was! Surprised
Nie jest to jakas super wybitna lektura
ale pare tomow przeczytalem chodzby po to zeby sie przekonac czy naprawde jest taka "super"

taka bajeczka dla dzieci
nowy napisał(a):taka bajeczka dla dzieci

no... zbyt prosta lektura
no lektura prosta, chodzi o to zeby sie latwo i przyjemnie czytalo, ale dlaczego syriusz zginal? to byla moja ulubiona postac.
Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad

Rolleyes
qsiarz napisał(a):no lektura prosta, chodzi o to zeby sie latwo i przyjemnie czytalo, ale dlaczego syriusz zginal? to byla moja ulubiona postac.
Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad

Rolleyes

Uważam, że uśmiercanie takich postaci jest nienormalne.Nie wyobrażam sobie jak będzie wyglądać kolejna częć Pottera bez Syriusza.
Sad
HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.

Jeśli chodzi o film,to jest to straszna chała.Każda następna część jest gorsza od poprzedniej.Do książki nawet nie warto tego porównywać.
:?
Ajana napisał(a):
Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.

Jeśli chodzi o film,to jest to straszna chała.Każda następna część jest gorsza od poprzedniej.Do książki nawet nie warto tego porównywać.
:?
chocby ksiazka o Henryku Portierze byla najwiekszym arcydzielem wspolczesnej literatury nie ma najmniejszych szans cobym po nia siegnal. Opinia ma (sluszna badz nie) zapieczentowana zostala przez film i nic tego nie zmieni - pozostaje wiec przy swoim --> bajka dla szostoklasistow.
Cos bym powiedziala, ale zdazylam Cie Neth polubic Tongue Laughing wiec sie nie wypowiem Tongue Moje zdanie na ten temat bylo gdzies tam wczesniej Angry
Valhalla napisał(a):Cos bym powiedziala, ale zdazylam Cie Neth polubic Tongue Laughing wiec sie nie wypowiem Tongue Moje zdanie na ten temat bylo gdzies tam wczesniej Angry
mnie fakt ,iz kogos lubie, nie przeszkodzilby w krytyce ;p
krytyka krytyka, ale resztki przyzwoitosci zachowam Tongue
tak Bogiem a prawda, faceci tej ksiazki czytac nie powinni Laughing
Valhalla napisał(a):faceci tej ksiazki czytac nie powinni Laughing

hmm dlaczego tak myślisz? Ja jakoś "zakochana" w dziele nie jestem, ale znam wielu przedstawicieli płci odmiennej, którzy serię HP bardzo lubią.
ja zakochana tez nie jestem, ale podobalo mi sie.
Dlatego ze dla wiekszosci facetow tego typu ksiazki to sa wlasciwie bajeczki itp.
Stron: 1 2 3 4 5 6