03-28-2005, 11:27 PM
Harry Potter... takie do poczytania na deser i do poduszki. Do poczytania szybkiego i niezobowiązującego do głębszych przemyśleń. Do poczytania w pociągu i w samochodzie oraz na plaży gdzie słońce smaży
(ale rymłam!)

nowy napisał(a):taka bajeczka dla dzieci
qsiarz napisał(a):no lektura prosta, chodzi o to zeby sie latwo i przyjemnie czytalo, ale dlaczego syriusz zginal? to byla moja ulubiona postac.
![]()
![]()
![]()
Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
Ajana napisał(a):chocby ksiazka o Henryku Portierze byla najwiekszym arcydzielem wspolczesnej literatury nie ma najmniejszych szans cobym po nia siegnal. Opinia ma (sluszna badz nie) zapieczentowana zostala przez film i nic tego nie zmieni - pozostaje wiec przy swoim --> bajka dla szostoklasistow.Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
Jeśli chodzi o film,to jest to straszna chała.Każda następna część jest gorsza od poprzedniej.Do książki nawet nie warto tego porównywać.
:?
Valhalla napisał(a):Cos bym powiedziala, ale zdazylam Cie Neth polubicmnie fakt ,iz kogos lubie, nie przeszkodzilby w krytyce ;p![]()
wiec sie nie wypowiem
Moje zdanie na ten temat bylo gdzies tam wczesniej
Valhalla napisał(a):faceci tej ksiazki czytac nie powinni