Co sądzicie o tym zespole. Moim zdaniem jest swietny. A cih ostatnia płyta była najlepsza z ich dotychczasowych osiagnięc. Piosenka megalomaniac jest zajedwabista i ma porażający teledysk... Co wy na to??

Piosenka faktycznie zajebista, ale cała płyta jakoś nie powaliła mnie na kolana. Ale zespół nawet niezły

Bardzo dobra kapela. Mam ich dwie najnowsze płyty i oby dwie bardzo lubię. Poznałem ich kiedyś oglądając koncert, spodobało mi się i zacząłem ich słuchać.
"Megalomaniac" to faktycznie świetny kawałek, teledysk też ciekawy.
a moim zdaniem megalomaniac to jeden z cienszych kawalkow jakie nagraly, w ogole nie pasuje to pozostalych. maj fejwryts: are you in, drive, agoraphobia, 11 AM i southern girl.
Southern girl, 11 a.m. i reszta wymienionych przez Ciebie to świetne kawałki

ale Megalomaniaca również uwielbiam, zresztą jak każda piosenkę Incubusa. Teledysk do Megalomaniaca to moim zdaniem jeden z najlepszych teledysków w ogóle. Zespół ogólnie - najlepszy na świecie

, szkoda, że w Polsce tak mało popularny. widział ktoś "Alive at Red Rocks"? Świetne dvd, polecam

Tomash napisał(a):Denerwują mnie
a dlaczego? bo zakosili nazwę starej death metalowej kapeli!
hmm ...rzeczywiscie nazwa Incubus, ktora oznacza
(z łaciny)demona przyjmującego męską postać i nekajacego śpiące kobiety..

bardziej pasuje do death metalu...
Ale ja sie nie wypowiadam bo nie znam dobrze ich tworczosci

...Megalomaniaca slyszalam i mi sie nawet podobal ...
Tomash napisał(a):Denerwują mnie
a dlaczego? bo zakosili nazwę starej death metalowej kapeli!
Wszystko zrobione zostało zgodnie z prawem. Cóż, jeśli ktoś nie zajął się tak podstawową sprawą jaką jest zastrzeżenie nazwy, to już jego problem.
Stellar jest super, a co do reszty to zgadzam sie z przedmówcami; zespół jest ok, Brandon ma spoko głos... mogliby wpaść do nas na jakiś koncert (ouuu, czyzby to bylo tylko marzenie? :/) pzdr
ja nawet lubie te kapele...wokalista ma ciekawy glos...w sumie jest przystojny...

"Are You In" prześliczna pioseneczka

Nie znam zbyt dobrze ich twórczości, ale podobją mi się utwory "Are You In" i "Megalomaniac".
Znam stary Incubus, ktory podobal mim sie, ale zadna rewelacja. A tego nowego znam od paru dni i musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona, czekalam na jakas kapele w stylu audioslave'a, a tu cos takiego. No musze powiedziec mila niepsodzianka. Ich pisoenki sa ładne, dobre do sluchania wieczorami, kiedy czlowiek jest pograzony w zadumie. Posiadaja dobre teksty. Tylko wydaje mi sie, ze graja chwilami, aż za łagodnie. Chociaz w niektórych piosenkach opłaca im się to. Wokalista ma dobry głos, powinien go bardziej wykorzystać.
Czy za łagodnie, zależy kto jak na to patrzy... Chwilami potrafią zagrać mocniej. Co do wokalisty, zgadzam się. Facet śpiewać potrafi, ale w niektórych utworach nie wykorzystuje swoich umiejętności w pełni.