Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Percival Schuttenbach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
jeżeli chodzi już o pogańskie brzmienia to proponuję nagrania warrahy i innych true hardcore słowiańskich pogan o kant dupy rozbić i posłuchać czegoś na prawde dobrego jak np Percival Schuttenbach

doskonale łączą dawne melodie z nowoczesnym brzmieniem i progresją, a w dodatku zaispirowani są twórczością pana A. Sapkowskiego Smile

byłem na jednym ich koncercie, zakupiłem płytke "Tumesz Tekal" i szczerze ją polecam Smile szczególnie kawałek "folk kalifornijski" czyli połączone zagrywki slayera, death i megadeath

www.percivalschuttenbach.art.pl
bo zespół jest świetny Smile potrafią dać czadu 8) 8) 8)

a czy "folk-metal" jest złą nazwą to nie uważam, to wręcz coś na rodzej elity Smile mało komu dobrze udaje się połączyć te 2 gatunki
Tomash napisał(a):Właśnie wczoraj byłem na ich koncercie... REWELACJA, w klubie było jakieś 20 osób, a zagrali świetny 1.5 godzinny koncert,

No musieli byc bardzo true ze w klubie było tylko jakieś 20 osób. Mowisz ze graja poganski metal? Nie znam tej kapeli ale i tak daje im 10/10

Nie inaczej!
Tomash napisał(a):nie grają pogańskiego metalu tylko coś w rodzaju progresywnego rocka z folkowymi melodiami...

No czemu temat o nich jest w dziale Heavy/Power/Thrash?

Tomash napisał(a):a było mało ludzi bo piździało chłodem

Jak jebalo frostem to znaczy ze tylko ci najbardziej true fani dotarli na koncert.
poganski metal = kindermetal dla mrocznych dzieci, dziekuje
ExtremeAgression napisał(a):poganski metal = kindermetal dla mrocznych dzieci, dziekuje

oddal sie w szybkim tempie, smutny zakompleksiony chlopcze bez poczucia humoru, zwlaszcza, gdy nie posiadasz pojecia o czym jest ten temat, amatorze prostych ipsacji.

A ta kapela nie ma nic wspolnego z nurtem reprezentowanym przez almighty Warraha, za to moze stawac w szranki z almighty SorcereR!
hehe niepotrzebnie pisałem o pogaństwie Smile to jest ludowy metal :!:
Dechri napisał(a):to jest ludowy metal :!:

o ku... ratujcie!
oj przepraszam panie wszebądzie - to z pewnością jest hardcorowy grind Tongue
no znam chyba jedyną ich płytę. Dobrze grają, jakkolwiek reklamowania sie nazwiskami vaia, zappy i dream theater było cokolwiek przesadzone.
Teaser napisał(a):jakkolwiek reklamowania sie nazwiskami vaia, zappy i dream theater było cokolwiek przesadzone.

Tez uwazam ze ich chamsko reklamuja. Tu na forum reklamowali sie jako poganski metal.
wiesz co takie pierdoły to zawsze gdzieś wypiszą ale akurat znam muzyke ww dosyć dobrze i zappy to ja w tym nie widzę.