01-18-2005, 06:28 PM
Stron: 1 2
01-18-2005, 06:47 PM
Nie ma to jak Kuba i jego bimber
!! A tak serio - pióro Pilipiuka jest naprawdę super, do tego niespotykany humor... No i sama postać Kubusia po prostu MUSI budzić sympatię.

01-19-2005, 09:05 AM
Ksiązki o Jakubie są genialne. Pokazują piękne komunistyczne czasy i orginalne postacie.
"Polubilim Vódke pić,
bez pałlitra nie wchadzić"
"Polubilim Vódke pić,
bez pałlitra nie wchadzić"

01-19-2005, 02:45 PM
xxx
Anonymous
01-20-2005, 10:04 PM
kubuś fajnie straszy dresów <lol>, ogólnie opowieści są świetne, bardzo rozbawiają :p
01-20-2005, 10:11 PM
Mój kumpel strasznie ubóstwia książki z Jakubem
... może i ja sie przekonam? 

Anonymous
01-20-2005, 10:18 PM
Bierz się za nie czym prędzej
STRASZNIE WCIĄGAJĄ :p

01-21-2005, 04:04 PM
Polecam zwłaszcza opowiadanie "Kocioł" zawarte pod koniec jednej z Książek o Jakubie . Jak dla mnie mistrzostwo =D !
Pan Pilipiuk pisze w tak intrygujący sposób , że każdą książkę czytam dwa razy - najpierw połykam w jeden dzień , a potem delektuje się każdym słowem przez trzy dni conajmniej ;P nie wiem na czym to polega XD
Pan Pilipiuk pisze w tak intrygujący sposób , że każdą książkę czytam dwa razy - najpierw połykam w jeden dzień , a potem delektuje się każdym słowem przez trzy dni conajmniej ;P nie wiem na czym to polega XD
01-27-2005, 02:10 PM
Andrzej Pilipiuk jest autorem, którego każdy szanujący się fan fantastyki powinien czytać.
Z jego opowiadań o Jakubie W. nie tylko można się śmiać, ale wyciagać wnioski. Jest to świetna parodia naszego społeczeństwa, mentalności Polaków, ich wad i zalet, przyzwyczajeń i przesądów.
A sam autor, bardzo przyjemny - pojawia się na każdym konwencie i rozmawia z każdym kto wyraża takową chęć. Ciekawa osobowość i wspaniały hcarakter - czego trzeba więcej ?
Z jego opowiadań o Jakubie W. nie tylko można się śmiać, ale wyciagać wnioski. Jest to świetna parodia naszego społeczeństwa, mentalności Polaków, ich wad i zalet, przyzwyczajeń i przesądów.
A sam autor, bardzo przyjemny - pojawia się na każdym konwencie i rozmawia z każdym kto wyraża takową chęć. Ciekawa osobowość i wspaniały hcarakter - czego trzeba więcej ?
02-07-2005, 04:16 PM
Książki z Jakubem Wędrowyczem w akcji są świetne, dają człowiekowi godziny świetnej zabawy.
heh... i Semen stary komunista też jest zajebisty :]
heh... i Semen stary komunista też jest zajebisty :]
03-02-2005, 06:29 PM
Kocham Kubę Wędrowycza
On jest genialny
Nie ma to jak "jagodzianka na kościach" ( denaturat) 

03-02-2005, 10:57 PM
Heh... Jakub rządzi ... ale najfajniej egzorcyzmował punka

04-18-2005, 10:09 AM
Nie ma to jak pożyczać książki od kumpla. Czytam Jakuba. W dodatku mój imiennik! ha! bimber pychotka! mniam! mniam! Książki napisane świetnie i szybko (za szybko! :? ) się je czyta.
05-06-2005, 02:06 PM
Wędrowycz nie ma sobie równych, ale Piilipuk napisal też inne fajne teksty ("Kuzynki" i "Księżniczka") Jedyne co mi się w jego twórczości nie podoba, to mądrzenie się na każdym kroku. Co prawda dzięki temu wiem co to jest tetraheksanol, ale od nauki to ja mam szkołę. 

05-06-2005, 10:20 PM
Jak ja go lubię określać "Kubuś Bimbrowniczek" ...
Sama idea fajna. Miło się czyta i jest zabawnie. Kupa śmichu. Ale na dłuższą metę forma opowiadań jest męcząca (ja akurat pożyczyłam i przeczytałam pod rząd 3 tomy i potem 4ty). Bo opowiadanie to krótka gra wstępna, szybkie szczytowanie i jeszcze szybszy koniec
Mógłby się wysilić i napisać powieść.

Sama idea fajna. Miło się czyta i jest zabawnie. Kupa śmichu. Ale na dłuższą metę forma opowiadań jest męcząca (ja akurat pożyczyłam i przeczytałam pod rząd 3 tomy i potem 4ty). Bo opowiadanie to krótka gra wstępna, szybkie szczytowanie i jeszcze szybszy koniec

Mógłby się wysilić i napisać powieść.
Stron: 1 2